Tänään söin lounaaksi Social och kommunal högskolanin ruokalassa silakkapihvin kermaviilikastikkeella. Valitettavasti kermaviili ei ollut laktoositonta, joten jouduin tyytymään vähään annokseen. Yleensä tuolla ei ole koskaan kuoriperunoita, mutta minulla sattui hyvä tuuri ja kerrankin oli "tavallisia" perunoita eikä tarvinnut ottaa lohkoperunoita, saati riisiä.

Syön nykyään kuoriperunat kuorineen. Olen inhonnut aina perunoiden kuorimista ja viime kesänä päätin että nyt saa riittää. Opettelin pikkuhiljaa siirtymään kesäperunoista talviperunoihin. Hyvin on mennyt. Riisiä en syö enää juuri ollenkaan, koska siinä on paljon enemmän kaloreita kuin perunassa. Kotona meillä on täysjyväriisiä, jota käytämme vain täytettyihin lettuihin ja täytettyihin paprikoihin tai jos perunoita ei syystä tai toisesta ole.

silakkapihvi.jpg