Meillä oli ruokavieraita lounaalla. Tarjolla oli lindströminpihvejä, perunamuusia, porkkana-appelsiiniraastetta omenasämpylöitä ja jälkiruoaksi hedelmäsalaattia.
Omenasämpylät (n. 24 kpl)
4dl maitoa
50 g hiivaa
2tl suolaa
2 rkl kanelia
1 omena raasteena
2 dl hiutaleita
8-10 dl hiivaleipäjauhoja
4 rkl öljyä
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita puuhaarukalla. Lisää suola, kaneli, hiutaleet ja omenaraaste ja puolet jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikinaa toisella kädellä. Lisää lopuksi rasva.
Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 24 sämpylää. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä. Peitä liinalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.