Meillä oli ruokavieraita lounaalla. Tarjolla oli lindströminpihvejä, perunamuusia, porkkana-appelsiiniraastetta omenasämpylöitä ja jälkiruoaksi hedelmäsalaattia.

Omenasämpylät (n. 24 kpl)

4dl maitoa

50 g hiivaa

2tl suolaa

2 rkl kanelia

1 omena raasteena

2 dl hiutaleita

8-10 dl hiivaleipäjauhoja

4 rkl öljyä

Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita puuhaarukalla. Lisää suola, kaneli, hiutaleet ja omenaraaste ja puolet jauhoista. Lisää jauhoja vähitellen ja alusta taikinaa toisella kädellä. Lisää lopuksi rasva.

Anna kohota liinan alla kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 24 sämpylää. Anna kohota pellillä leivinpaperin päällä. Peitä liinalla. Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia.

omanas%C3%A4mpyl%C3%A4t.jpg