Kokeilimme viikko sitten mantelikalaa ja hyvää tuli. Ohje on alunperin K-ruoka -sivulta, mutta muokkasimme sitä niin paljon, että katsoin parhaaksi laittaa tänne oman reseptin.
Mantelikala
8 annosta
Ainekset
2 pkt (à 400g) seitiä annospaloina (pakaste)
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl margariinia
2rkl korppujauhoja
½ pussia (à 160g) mantelilastuja (esim. Meira)
2dl ruokakermaa
Valmistus
1. Laita sulaneet seitipalat voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Anna maustua noin ½ tuntia.
2. Sulata margariini. Valele seitit voisulalla, sirottele päälle korrpujauhot ja paista 175 asteessa noin ½ tuntia.
3. Valele kerma kypsien seitien päälle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.