Kokeilimme viikko sitten mantelikalaa ja hyvää tuli. Ohje on alunperin K-ruoka -sivulta, mutta muokkasimme sitä niin paljon, että katsoin parhaaksi laittaa tänne oman reseptin.

Mantelikala

8 annosta

Ainekset

2 pkt (à 400g) seitiä annospaloina (pakaste)
¾ tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 rkl margariinia
2rkl korppujauhoja
½ pussia (à 160g) mantelilastuja (esim. Meira)
2dl ruokakermaa

Valmistus

1. Laita sulaneet seitipalat voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle suolaa ja pippuria. Anna maustua noin ½ tuntia.

2. Sulata margariini. Valele seitit voisulalla, sirottele päälle korrpujauhot ja paista 175 asteessa noin ½ tuntia.

3. Valele kerma kypsien seitien päälle ja jatka paistamista vielä noin 5 minuuttia.

lounasmalli.jpg