Teimme päivälliseksi juustoista maissi-jauhelihakeittoa. Se ei aikaisemmin ole kuulunut ihan suosikkiruokiini, mutta nyt oli kaupassa vain makeaa maissia ja se ilmeisesti teki keitosta aiempaa paremman. Alunperin tähän oli myytävänä 9% sulatejuustoa, joka on varmaan poistunut jo markkinoilta, joten joudumme laittamaan pienemmän määrän rasvaisempää sulatejuustoa. Kuva on oudon vihreä. Pallurat ovat siis pakastemaissia, jonka pitäisi tietenkin olla keltaista.
Tässä resepti:
Juustoinen maissi-jauhelihakeitto
400g vähärasvaista jauhelihaa
2tl rypsiöljyä
1 iso sipuli
1,5l vettä
2 liha- tai kasvisliemikuutiota
3dl (täysjyvä)pastaa
1 pussi (450g) maissia
1 tetra (70g) tomaattipyrettä
1/2 tl mustapippuria
1/2 rasiaa (à 200g) esim. Rainbow levittyvää sulatejuustoa
päälle tuoretta tai kuivattua persiljaa
Valmistus:
Ruskista jauheliha öljyssä tilavassa kattilassa (4l). Lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja anna sen kuullottua. Lisää vesi ja liemikuutiot. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää pasta. Anna kiehua hiljalleen, kunnes pasta on lähes kypsää. Lisää muut ainekset ja anna kiehua pari minuuttia. Sekoita. Tarkista maku ja mausta halutessasi lisää. Ripota pinnalle persiljasilppu tai kuivattu persilja.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.